Туристичка организација општине Шид

opstina-sid,

  • Завршен 7. мото сусрет на Липовачи

    Прошлог викенда на излетишту Липовача. одржан је 7. Мото сусрет у организацији МК Шид, Општине Шид и Туристичке организације Шид. 

    lipovaca

  • Завршен 8. Интернационални мото скуп

    Протеклог викенда, на излетишту Липовача, одржан је 8. Интернационални мото скуп у организацији Мото клуба "Шид", а под покровитељством Општине Шид и Туристичке организације Шид.

    20

  • Завршена 18. "Сремска куленијада"

    У суботу 3. јуна 2017. године одржана је 18. "Сремска куленијада" у Ердевику, у организацији Сремске привредне коморе, Општине Шид, МЗ Ердевик, Туристичке организације Шид и Културно образовног центра Шид. Ове године такмичари су пријавили је рекордан број узорака кулена (132), излагача је било око 150, док је у програмском делу наступило око 700 учесника. 18. Сремска куленијада и ове године привукла је много посетилаца из Србије и региона, преко 10.000. 

    1 kulenijada17

  • Завршена 6. "Олимпијада у заборављеним дечијим играма"

    На излетишту "Липовача" протеклог викенда организована је 6. "Олимпијада у заборављеним дечијим играма" у организацији Одреда извиђача "Лазар Бибић", а уз подршку Општине Шид, Црвеног крста и Туристичке организације Шид. Учешће је узело 11 екипа из Суботице, Перлеза, Мраморка, Шапца, Вареша у Босни и Херцеговини, као и три екипе из Шида. 

    6 olimpijada17

  • Завршена 6.Меморијална међународна регата „Станиша Радмановић“

    У недељу 16.јуна у Вишњићеву  одржана je 6.Меморијална међународна регата. Манифестацију је отворио Бранко Новаковић председник спортског савеза општине Шид и председник месне заједнице Вишњићево Радивој Ветеха .

    кајак 1

  • Завршена III фаза радова на реализацији пројекта „Стаза здравља“

    Захваљујући средствима добијеним на Конкурсу за доделу субвенција и трансфера намењених за развој туризма код Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а уз помоћ локалне самоуправе Шид реализована је IIIфаза пешачко-бициклистичке „Стазе здравља“ на излетишту Липовача.

    FB IMG 1594289598642

  • Завршена XX "Сремска куленијада"

    У суботу, 1.јуна у Ердевику, одржана је XX "Сремска куленијада", традиционална привредно-туристичка манифестација која је и ове године окупила најбоље произвођаче кулена. На самом почетку званичног дела манифестације присутнима се у име домаћина обратио председник Општине Шид Предраг Вуковић, Зоран Машић у име МЗ Ердевик као и представник Привредне коморе Војводине Славица Хајдер.

    20190601 104907

  • Завршена прва фаза пројекта "Стаза здравља" на Липовачи

    Данас су председник Скупштине општине Шид, Велимир Ранисављевић и директор Туристичке организације Шид, Кристина Радосављевић заједно са представницима Националног парка Фрушка гора и у пратњи медија, обишли Стазу здравља, поводом завршетка прве фазе пројекта изградње. У оквиру прве фазе, изграђена је стаза у дужини од око 510 метара, ширине 2,5 метара.

    staza

  • Завршена радионица "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоције руралног и екотуризма"

     У сали Скупштине општине Шид 23.10.2019 године одржана je едукативна радионица у склопу пројекта „Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоције руралног и екотуризма“. Радионица је одржана под покровитељством Центра за истраживање и студије туризма у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Владе Републике Србије  и  сарадњи са Туристичком организацијом Шид.

    2222

  • Завршена седма фијакеријада Шид 2018.

    У суботу 11. августа одржана је седма по реду Сремска фијакеријада 2018. Манифестација је почела у 12 часова дефилеом кроз главну улицу Шида, а потом у 13 часова је одржано такмичење у запрегама на терену ОФК "Граничар. Манифестацију је отворио председник скупштине општине Велимир Ранисављевић, а манифестација се одвила под покровитељством општине Шид.

    38924296 1761438637239258 4928421190579519488 n

  • Званична посета помоћника директора ТОС-а

    У уторак, 16.06.2015. у званичној посети општини Шид била је помоћник директора Туристичке организације Србије, Весна Раца-Радисављевић. Том приликом обишла је Туристички информативни центар Шид, цркву Св. Николаја, МНУ "Илијанум" и Галерију слика Сава Шумановић. Још једном смо имали прилику да се уверимо да посетилац не може остати равнодушан пред културно-историјским вредностима наше општине, Захваљујемо се госпођи Весни Раца - Радисављевић и радујемо се њеном поновном доласку!

    1

  • ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

    Право је време за једнодневни излет, а село Вишњићево је савршено место за то!

    Налази се у Општини Шид, окружено храстовим шумама ово мало сремско село краси и предивна река Босут.

    IMG 20210925 155127 958

  • Календар манифестација јануар - март 2018

    Календар манифестација које ће се одвијати у  периоду јануар - март 2018. године за територију општине Шид.

    manifestacije januar mart2018

    Видимо се!

     

  • Конференција у склопу пројекта "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоција руралног и екотуризма"

    У склопу пројекта "Едукација актера на принципима ЕИАТ платформе и промоцијe руралног и екотуризма" одржана је  завршна конференција 13.11.2019. године у хотелу Конгресног центра Андревље-ЦЕПТОР на којој је учествовала и Туристичка организација Шид.

    zavrsna konf 2

  • КОНЦЕРТ ДРАГАНЕ МИРКОВИЋ 19. АВГУСТА У ШИДУ

    Једна од највећих звезда домаће фолк сцене, Драгана Мирковић, одржаће концерт у Шиду, на Преображење у оквиру манифестације "Шидско културно лето" 2022. године.

    dragana

  • Концерт русинских песама и игара

    У недељу, 20. августа 2017. године, Фолклорни ансамабл "Барвинок" из места Камиенка (Република Словачка) одржаће целовечерњи концерт русинских песама и игара. 

    koncert rusinskih pesama

  • Манифестација "СРЕМСКИ КЛОБ-КОБ-ФЕСТ"

    У оквиру својих активности на промоцији традиционалних различитости које произилазе из мултинационалних култура, језика, обичаја и традиције, са унапређењем туристичке понуде, општина Шид заједно са удружењем "Сремски свињокољ и кобасицијада Шид" и Словачком националном заједницом 20. новембра 2021. године, организује "СРЕМСКИ КЛОБ-КОБ ФЕСТ" у Словачком парку, у Шиду.

    klob fest

  • МАНИФЕСТАЦИЈА "ШИДСКА КОБАСИЦИЈАДА" 12. фебруар 2022. године

    Манифестацијом "ШИДСКА КОБАСИЦИЈАДА" отварамо нову туристичку годину, која је само једна у низу од догађаја и манифестација које су планиране за ову годину. Традиционална "ШИДСКА КОБАСИЦИЈАДА" ове године јубиларна XXV по реду  одржаће се 12. фебруара 2022.године, у Спортском центру Шид.

    272153650 5142086285835626 6700445358409280279 n

  • Манифестација Tour de Fruska

    Туристичка организација Шид узела је учешће на манифестацији "Tour de Fruska", која се одржала у прелепом амбијенту НП Фрушка гора, у Врднику. Манифестација је спортско-рекреативног карактера,намењена свим љубитељима природе и здравог начина живота, подељена у три категорије: спорт, туризам и привреда.

    rekl
  • Манифестације у августу

    Почео је август а са њим и „Шидско културно лето“ као и остале традиционалне манифестације које и ове године нуде шаролик програм намењен свим узрастима. Сваке године занимљиви наступи, догађаји са одличним програмом доводе из годину у годину све више посетилаца.

    МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПЛ

банер