Туристичка организација општине Шид

kulurno-obrazovni-centar-sid,

  • 17. Бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића"

    У недељу 11. јуна одржаће се бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића" у организацији Бициклистичког клуба "Шид" и Бициклистичког савеза Србије, уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид. Старт тке је у 11 часова испред платоа Културно образовног центра Шид. Сваке године ова манифестација привлачи све више учесника и посетилаца из Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске и Србије. Трка је уврштена у календар Бициклистичког савеза Србије као Куп Србије а више пута је награђивана као једна од најбољих једнодневних трка у Србији. 

    ul SS2017

  • 43. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

    Kрај септембра и први дани октобра у нашој општини биће посвећени великом гуслару Филипу Вишњићу. Традиционални, већ 43. по реду, "Вишњићеви дани" подсетиће нас на лик и дело једне од највећих личности српске историје која је немерљиво допринела књижевности, али и ширењу популарности гусала.

    visnjicevi dan 1

  • Завршен 11. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

    Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, сваке године обележава се Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини  а  ове године у  суботу 28. септембра одржан је једанаести по реду у Шиду.

    3 2

  • Отворен музичко едукативни фестивал "Еуфонија 4"

    22. маја 2017. године свечано је отворен музичко-едукативни фестивал "Еуфонија 4". Фестивал је организован заједничком сарадњом ОМШ "Фили Вишњић", УГ "Шидарт", УГ "Еуфонија" из Новог Сада, Културно образовног центра Шид, а под покровитељством Општине Шид. 

    eufonija ot1

банер