Туристичка организација општине Шид

sremski-front,

  • "Trippin Srbija" у посети општини Шид

    Протеклог викенда општину Шид посетила је екипа "Trippin Srbija", петорка која обилази Србију.

    trippinsrbia

  • 52 викенда у Србији

    Јуче је нашу општину посетила екипа коју је ангажовала Туристичка организација Србије за потребе снимања промо филма који ће пратити брошуру "52 викенда у Србији". 

    1

  • 72. годишњица пробоја Сремског фронта

    12. априла 2017. године обележиће се 72. годишњица пробоја Сремског фронта. Церемонија полагања венаца и одавање државних и војних почасти одржаће се на Спомен обележју Сремски фронт са почетком у 11 часова. У цркви Свети Стефан Штиљановић, на спомен обележју, одржаће се парастос са почетком у 10 часова.

    sf 2017

  • 78. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

    На Спомен-обележју Сремски фронт данас је свечаном државном церемонијом обележена 78. годишњица пробоја Сремског фронта – једног од најтежих, најтрагичнијих, али и најславнијих бојишта у народноослободилачкој борби за ослобођење Југославије у II Светском рату.

    ZASTAVE 1

  • Бесплатан обилазак музеја на спомен обележју Сремски фронт

    У духу акције "Летујмо у Србији" Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Шид обавештава све заинтересоване посетиоце да се улазнице за музеј на спомен обележју Сремски фронт неће наплаћивати у периоду од 01. до 31. августа.2015. године.

    aleja_casti

  • Бугарски војни ветерани посетили спомен обележје Сремски фронт

    У среду, 15. априла, спомен обележје Сремски фронт посетили су бугарски војни ветерани. Дугачак пут од Софије до Шида превалило је преко 120 људи како би дошли да положе венце и одају  почаст погинулима на овом фронту. Међу посетиоцима су били и преживели војници и њихови потомци. 

    poseta 23

  • Емисија "Гост"

    Емисија "Гост", Радио телевизије Србије аутора Милана Поповића, чија је тема туризам у Србији, снимана је у недељу 30. октобра у општини Шид.

    1

  • ЗА САВРШЕН ДАН НИЈЕ ПОТРЕБНО ОТИЋИ ДАЛЕКО - СРЕМСКИ ФРОНТ

    Сремски фронт је кључна локација у историји Другог светског рата, oвде су се одиграле битке које су значајно утицале на исход рата, и данас представља важно спомен обележје, посетом овом месту, имаћете прилику да дубље разумете значај овог историјског догађаја.

    Када стигнете на Сремски фронт, прво ћете приметити импресивне споменике посвећене војницима који су се борили на овом фронту. Ови споменици сведоче о храбрости и оданости оних који су се жртвовали за своје земље.

    IMG 5ac969dbcc6da5c71e6a526f1a190a8d V

  • Издвајамо за вас - Шидско културно лето

    Богат програм који и ове године карактерише манифестацију Шидско културно лето намењена је свим узрастима и сигурни смо да ћете и ви наћи нешто што ће вас привући да баш овог лета посетите Шид. Уколико још увек нисте одлучили како да испуните слободне викенде, у наредних неколико реченица даћемо вам један од предлога. Резервишите општину Шид у свом календару као вашу викенд дестинацију од 10.-12. августа, а ево и због чега:

    kulturno leto2018

  • Још један викенд са посетиоцима

    Прошлог викенда општину Шид посетиле су две групе: ђаци и професори Карловачке гимназије и удружење пензионера "Проте Матеје"-Вождовац. 

    karlovacka gimnazija

  • Нова недеља - нове посете

    Протеклог викенда општину Шид посетио је колектив ОШ Кирило Савић из Ивањице. У оквиру своје посете, група је обишла Туристички инфо центар, Спомен обележје Сремски фронт, МНУ Илијанум и Галерију слика Сава Шумановић 

    poseta3

  • Обележавање 70 година од пробоја Сремског фронта

    Ове године, обележавање 70 година од пробоја Сремског фронта одржаће се 18. априла.

    polaganje venaca

    Обележавање пробоја Сремског фронта ове године је због православног Ускрса, који се прославља 12. априла ове године, померено на следећи викенд, тј. на 18. април. Због великог броја жртава, важности овог фронта за ток II св. рата и јубилеја који се ове године обележава, позивамо Вас да 18. априла будете с нама на спомен обележју "Сремски фронт" код Адашеваца, те да заједно одамо пошту страдалима.

     

  • Обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта

    На Спомен обележју Сремски фронт свечано је обележена 72. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих и најтежих одлучујућих битака Другог светског рата.

    72 sf1

  • Обележена 73. годишњица пробоја "Сремског фронта"

    Данас је на Спомен обележју Сремски фронт са почетком у 11 часова обележена 73. годишњица пробоја Сремског фронта.

    30623956 2165123333499545 558474339800842240 n

  • Обележена 74. годишњица пробоја Сремског фронта

    На Спомен обележју "Сремски фронт" данас је свечано обележена 74. годишњица пробоја Сремског фронта, који је означио и крај Другог светског рата на територији Србије.

    polaganje venaca

  • Обележена 76. годишњица Пробоја Сремског Фронта

    На Спомен-обележју Сремски фронт 12. aприла 2021 године, свечаном церемонијом обележена је 76. годишњица пробоја Сремског фронта.

    prva slika

  • ОБЕЛЕЖЕНА 77. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

    Данa 12.04.2022. године на спомен обележју Сремски фронт обележена је 77. годишњица од пробоја Сремског фронта - историјског догађаја који је означио крај Другог светског рата на територији наше државе.

    slika z i d

  • Обележено 70 година од пробоја Сремског фронта

    У суботу, 18. априла, свечано је обележено 70 година од пробоја Сремског фронта.

    1 proboj

  • Посета ученика и наставника Руске школе из Београда

    18. априла наставници и ученици Руске школе из Београда, предвођени директором школе, господином Александром Алексејевичем Христокјаном након присуствовању церемонији на спомен обележју Сремски фронт и полагања венца, посетили су Музеј наивне уметности "Илијанум" и Галерију слика Сава Шумановић у Шиду.

      

    1 ruska skola

     
  • Пролећне посете општини Шид

    Долазак пролећа привукао је велики број посетилаца у нашу општину.

    posete 20174

банер