Туристичка организација општине Шид

Ви сте овде: Насловна Винарија VISTA HILL

Винарија VISTA HILL се налази у Шиду, у близини магистралног пута који повезује  аутопут Београд-Загреб са Шидом и даље према државној граници са Р Хрватском. На 220м високим јужним обронцима Фрушке горе простире се виногорје са два века дугом традицијом. На том месту налази се 50ха наших винограда.

IMG 20200711 180045

IMG 20200711 165942

Вински подрум покрива површину од 790м2 и  поседује потребну опрему за високо квалитетну производњу и добијање врхунских вина. Тип подрума је спратни тако да се процес ферментације обавља на нивоу изнад дела подрума намењеног за чување и одлежавање вина.

Ферментациони део је урађен по узору на најмодерније винарије,са контролисаном температуром, чији тренутни капацитет износи 150.000л. Док део који служи за одлежавање  вина има изглед аутентичних старих подрума, где се налази 70 барика (храстова бурад). У циљу што квалитетнијег  одлежавања и сазревања вина прецизно смо дефинисали тостинг и врсту храста који највише одговара сортама из наших винограда.

Сортиментски састав винограда је: Рајнски ризлинг, Италијански ризлинг, Траминац, Каберне Совињон, Франковка, Црни Бургундац и Мерло.

Овај сортимент грожђа је  стручно и смишљено одабран на основу мишљења наших енолога и виноградара.

IMG 20200711 165331

IMG 20191223 105556


 

Беле сорте грожђа: Траминац, Рајнски и Италијански Ризлинг су сорте овог поднебља и на овим земљиштима дају најбоље резултате,наравно посматрано квалитативно. Ово су сорте за врхунска и квалитетна бела вина које краси пуноћа киселина,карактеристична за северне рејоне, висок садржај шећера то јест алкохола у вину и њихова карактеристична и препознатљива арома.

Црвене сорте грожђа: Мерло, Црни Бургундац, Каберне Совињон и Франковка су такође сорте за врхунска и квалитетна црвена вина, наравно уз редукцију приноса на овим нашим северним пределима. За разлику од јужних делова где ове сорте дају  “тешка”, високо алкохолна вина, код нас су са мање алкохола , ”лепршавија”, и приступачнија овдашњим конзументима.

IMG 20200711 165736

Сва вина винарије носе сортни назив јер само њихово име говори о квалитету пошто је заступљени сортимент  квалитетан и врхунски.

 

Ви сте овде: Насловна Винарија VISTA HILL