Туристичка организација општине Шид

baner-turizam koc

baner-turizam-ilijanum

IMG 5e42b2c09bc071664516583787b16976 V

baner-turizam-dom zdravlja

baner-turizam sidski portal

Бициклистичка трка Првенство Војводине (друм-хронометар)

У недељу, 24. септембра одржаће се бициклистичка трка Првенсво Војводине у две дисциплине друмска трка и трка на хронометар у организацији Бициклистичког савеза Војводине и бициклистичког клуба "Шид" из Шида.

prvensvtvo drum hron

Еуфонија 4 - Божанско надахнуће историје српске науке - Пупин, Тесла, Миланковић

Предавање "Божанско надахнуће историје српске науке - Пупин, Тесла, Миланковић" одржаће се у среду 20. септембра, у сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" у Шиду, са почетком у 19 часова. Предавање се одржава у оквиру музичко-едукативног фестивала "Еуфонија 4".

pupin

Еуфонија 4 - "Вече Шопена"

Музичко-едукативни фестивал "Еуфонија 4", наставља се током септембра и октобра месеца. Четврти концерт у оквиру фестивала "Вече Шопена" одржаће се у понедељак, 18. септембра, у свечаној сали Владичанског двора са почетком у 19. часова.

eufonija vece sopena

МТБ маратон првенство Војводине

МТБ маратон првенство Војводине одржаће се у суботу, 2. септембра у организацији бициклистичког клуба "Једнота" из Шида и Бициклистичког савеза Војводине.

mtb maraton prvenstvo vojvodine 2017

"8. Сремски ручак чобански"

26. августа 2017. године одржаће се привредно-туристичка манифестација "Сремски ручак чобански". Позивамо Вас да последњи викенд у августу месецу резервишете за одличан провод са пријатељима и породицом, у прелепом амбијенту, на ранчу "Чесмин до" у Бачинцима, надомак Шида. 

src2017

Концерт русинских песама и игара

У недељу, 20. августа 2017. године, Фолклорни ансамабл "Барвинок" из места Камиенка (Република Словачка) одржаће целовечерњи концерт русинских песама и игара. 

koncert rusinskih pesama

Шеста ревија парадних запрега Шид

Коњички клуб "Граничар 2011" Шид, у сарадњи са Општином Шид, Културно образовним центром Шид и  Туристичком организацијом Шид организује спортско туристичку манифестацију "Ревија парадних запрега Шид".

fijakerijada2017

"МТБ Шидски маратон" 2017

"МТБ Шидски маратон", девети по реду, одржаће се у недељу 16. јула 2017. године у организацији БК "Једнота" из Шида уз подршку Општине Шид и Туристичке организације Шид. Почетак трке заказан је за 11 часова испред ресторана "Dallas G&Z".

mtb maraton2017

Шидско културно лето 2017

Манифестација "Шидско културно лето" одржаће се од 22. јула до 19. августа. Организатори су и за ову годину осмислили разноврстан програм намењен свим узрастима и различитим укусима. Ове године на отварању "Културног лета" наступиће група "Van Gogh", док ће се до 19. августа одржати Дани вина, Етно дан, Фијакеријада, концерти локалних бендова а наступиће и бројна позната имена народне и забавне музике. 

sid kult leto2017

Треће дечије културно лето

"Треће дечије културно лето", манифестација намењена најмлађима, биће одржана у периоду од 17. до 21. јула 2017. године. Деца ће моћи уживати у различитим едукативно-забавним активностима, које ће водити просветни радници. Радионице за децу ће се одржавати сваког дана од 19 до 21 час, на платоу испред Културо образовног центра у Шиду. 

 

trece decije leto

банер